صلاحی: دبیرخانه کنسرسیوم محتوای مشترک جهان اسلام در مشهد ایجاد می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۷/۳۰ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۵۵:۵۲
صلاحی: دبیرخانه کنسرسیوم محتوای مشترک جهان اسلام در مشهد ایجاد می شود

دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي امروز (يكشنبه اول آبان ماه ) در يك نشست خبري در مشهد شركت كرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، دكتر صلاحي با اعلام ايجاد دبيرخانه كنسرسيوم محتواي مشترك جهان اسلام در مشهد افزود: در تعاملات بين المللي الويت همكاري ما با كشورهاي عضو اكو است كه داراي اشتراكات تاريخي و فرهنگي با ايران هستند و جزء ايران تاريخي و فرهنگي به حساب مي آيند.
وي با تاكيد بر حفظ ميراث گذشتگان، از جمله اسناد بر جاي مانده، افزود: اسناد هويت كشور است و بي احتياطي در نگهداري حتي يك برگ سند مي تواند در منافع ملي آينده كشور خلل ايجاد كند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ادامه داد: وظيفه سازمان صرفا جمع آوري سند و حفظ ميراث نيست، بلكه به دنبال ايجاد ميراث و در واقع ميراث سازي براي آيندگان هستيم.
وي با اشاره به وظيفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اعلام سرانه مطالعه افزود: اگرچه اعلام سرانه مطالعه كتاب بر عهده وزارت ارشاد است، اما سازمان در راستاي تحقق مطالبات مقام معظم رهبري، تلاش زيادي مي كند تا ميزان سرانه و فرهنگ مطالعه در كشور را افزايش دهد.
دكتر صلاحي همچنين از ارائه شاخص هاي توليد اسناد براي ارائه به دستگاهاي اجرايي و نظارت دقيق تر سازمان اسناد و كتابخانه ملي بر اسناد كشور خبر داد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره وضعيت منابع سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: در حال حاضر 5/1 ميليون جلد كتاب، 25 ميليون برگ سند و 70 هزار برگ سند مربوط به دوران مشروطيت براي ارائه خدمات به مراجعين آماده و فهرست نويسي شده است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي همچنين در مورد وضعيت ارائه خدمات فهرست نويسي پيش از انتشار(فيپا) پيش بيني كرد كه در سال 91 اين خدمات روزانه و بدون فوت وقت ارائه شود.
دكتر صلاحي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره فراهم كردن امكانات مناسب براي پژوهشگران در سازمان، گفت: بر اساس قانون واسپاري، سازمان اسناد و كتابخانه ملي مي بايست هر آنچه كه در حوزه نشر توليد مي شود، جمع آوري و براي پژوهشگران آماده سازد كه در اين مسير به دنبال تعامل بيشتر بر اساس ارائه خدمات ديجيتال به پژوهشگران هستيم.
وي ادامه داد: بر مبناي ديدگاه تحول گراي سازمان مي خواهيم به جاي اينكه محققان به سازمان مراجعه كنند، منابع در همه جا و همه وقت از طريق سايت سازمان دردسترس باشد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي از بهره برداري سامانه دسترسي به منابع سازمان از طريق تلفن همراه در راستاي دسترسي سريع پژوهشگران به منابع كتابخانه ملي اشاره كرد و افزود: پرده برداري نرم افزار جديد با قابليت نصب بر تلفن همراه در سازمان، ايران را به عنوان سومين كشور ارائه دهنده اين خدمات قرار داد.
دكتر صلاحي در ادامه از برگزاري سالروز جهاني ميراث ديداري و شنيداري در كتابخانه ملي خبر داد و گفت: اين مراسم روز 4 آبان در سازمان اسناد و كتابخانه ملي با مشاركت كميسيون ملي يونسكو، كميته ملي حافظه جهاني و صدا و سيما برگزار مي شود و طي آن قرار است سه لوح ثبت ملي ميراث ديداري و شنيداري ايران با موضوع موسيقي انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و تصاوير و سخنان بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران امام خميني (ره) به صدا و سيما اهدا شود.
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد برگزاري نخستين همايش ملي در عرصه فلسفه كتابداري در كشور پاسخ داد: اين همايش در22 آبان ماه برگزار مي شود و از آنجا كه ما به استانداردهاي وارداتي اعتقادي نداريم، بايد الگوها و شاخص هاي بومي در زمينه هاي مختلف از جمله كتابداري تدوين شود. در پي برگزاري چندين جلسه كرسي نظريه پردازي امروز شاهد برگزاري همايش ملي مباني نظري و فلسفه كتابداري در آبان ماه سال جاري و همايش بين المللي در ارديبهشت سال 91 هستيم .
دكتر صلاحي همچنين از برگزاري همايش بيش از 200 ناشر برتر در استان سيستان و بلوچستان در 25 آبان ماه و همايش نسخ خطي در 29 آبان ماه در مشهد مقدس خبر داد و بيان كرد: چهارمين جلسه موسسات، مراكز و نهادهاي تاريخ پژوهي و بانك هاي اسنادي (مهتاب) هفته آينده برگزار خواهد شد.