افتتاح نمایشگاه قیام عاشورا درمنابع غیر فارسی ایران شناسی و اسلام شناسی کتابخانه ملی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۹/۴ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۳۷:۴۸
افتتاح نمایشگاه قیام عاشورا درمنابع غیر فارسی ایران شناسی و اسلام شناسی کتابخانه ملی

مراسم افتتاح نمايشگاه منابع غير فارسي در باره امام حسين (ع) و قيام عاشورا با حضور معاون كتابخانه ملي و برخي از عاشورا پژوهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. در اين مراسم ابتدا دكتر حبيب الله عظيمي معاون كتابخانه ملي مقدمه اي كوتاه درباره تاثير قيام عاشورا در زندگي مسلمانان و قيام هاي بعد از آن بيان كرد و گفت: عاشورا ايثار را به اوج رساند و الگويي گشت براي آزادگاني كه در جست و جوي مسير حقيقت هستند.
وي در ادامه اهداف برگزاري نمايشگاه مزكور را برشمرد و افزود: متاسفانه در منابع غير فارسي و به ويژه در منابع لاتين، كتب زيادي درباره عاشورا و حركت امام حسين (ع) وجود ندارد و بر محققان لازم است كه چنين خلائي را پر كنند.
وي همچنين از نمايش 89 كتاب به زبان هاي آلماني، انگليسي، روسي، فرانسه ، ايتاليايي و اسپانيولي و 21 مقاله به زبان انگليسي و فرانسوي در نمايشگاه مزبور خبر داد.
در ادامه مراسم حجت الاسلام دكتر احمداحمدي،رييسسازمان مطالعه وتدوينكتابهاي علومانسانيدانشگاه ها «سمت»، گفت: متاسفانه تاكنون بيان برخي از نكات  واقعه مهم عاشورا مغفول مانده و راويان تمام مسائل به جود آمده را بيان نكرده اند.
وي افزود: براي مثال در واقعه عاشورا از زبان امام حسين (ع) جملاتي مانند "هيهات منه ذله" و يا "مرگ از زندگي ننگين بهتر است"جاري شد كه بسيار بلندمرتبه و داراي جايگاهي تاريخي است و البته بنده معتقدم كه تمام جوانب و جملات بيان شده در روز عاشورا به ما منتقل نشده است و در اين زمينه پژوهش هاي بسياري لازم است.
سخنران پاياني اين مراسم دكتر محمدرضا فخر روحاني، زبانشناس از دانشگاه قم بود كه به شرح چگونگي دسترسي به ادبيات عاشورا در منابع غير فارسي به ويژه انگليسي پرداخت.
وي در بخشي از سخنان خود با ابراز تاسف از وضعيت عاشورا پژوهي در ادبيات فارسي گفت: در حال حاضر استقبال خوبي ازتحقيقات عاشورايي در گروه هاي علمي دانشگاهي ايران نمي شود، در حاليكه اكنون كه بنده با شما سخن مي گويم در آلمان خانمي درباره تاثير گريه بر امام حسين در سعادت بشر به عنوان تز دكترا مشغول به پژوهش است.
وي ادامه داد: ما به عنوان يك جامعه شيعي اگر خودمان در مورد عاشورا و امام حسين (ع) كار نكنيم، از ديگران و مستشرقين كه اتفاقا با اهداف از پيش تععين شده و به صورت ماموريت دار وارد اين عرصه مي شوند توقع چنداني نبايد داشته باشيم و بايد منتظر تحريف باشيم.
وي در پايان پيشنهاد داد رشته اي با عنوان ادبيات اسلامي با زيرمجموعه هايي همچون: ادبيات قرآني، ادبيات اهل بيت، ادبيات علوي' نبوي ، فاطمي، حسني و حسيني به زبان هاي مختلف تاسيس شود تا دانشگاه هاي ما در اين باره از اين خمودگي نجات يابند.