دکتر اسحق صلاحی: تمدن شکل نمی گیرد مگر با تحقیق و پژوهش


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۹/۲۸ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۲۸:۵۰
دکتر اسحق صلاحی: تمدن شکل نمی گیرد مگر با تحقیق و پژوهش

گزارش تصويري

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در جشنواره هفته پژوهش گفت: تمدن شكل نمي گيرد، مگر با تحقيق و پژوهش.

به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. در مراسمي كه به مناسبت هفته پژوهش در سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد دكتر صلاحي ضمن برشمردن اهميت دانش و تحقيق در تمدن ايران از آغاز تاكنون گفت: ما همه بنا كننده تمدني هستم كه نسل هاي آينده از آن بهره خواهند برد و بنابراين در اين زمينه مي بايست جديت داشته باشيم.
وي در باره اهميت پژوهش و احصاء دانش در اسلام نيز گفت: اگر نگاهي بر متون اسلامي نظير قرآن كريم و احاديث داشته باشيم به ضرورت علم آموختن پي مي بريم و در مي يابيم كه در اسلام آموختن علم و پژوهش حد و مرزي ندارد.
صلاحي در ادامه به حديثي از پيامبر (ص) در زمينه علم آموزي اشاره گرد و توضيح داد: وقتي مي بينيم كه در اسلام گفته شده "اطلب علم ولو بالسين"، دو منظور مدنظر است؛ اول اينكه علم را بايد جوييد حتي در دوردست ترين نقاط و دوم اينكه علم را حتي از كافران نيز بايد فرا گرفت. بنابراين در حوزه دانش هر آنچه لازم است بايد فرا گرفت اما در حوزه بينش بايد دقت كنيم كه به صورت گزينشي عمل كنيم و در چهارچوب منابع ديني باشيم.

 رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با برشمردن وظايف سازمان مطبوع خويش در زمينه علم و پژوهش افزود: سازمان ما علاوه بر ميراث داري علمي مي بايست در زمينه ميراث سازي نيزفعال شود و اگر قرار است كه ايران بر طيق سند چشم انداز 20 ساله رتبه نخست منطقه در توليد علم و دانش شود، مي بايست توليد علم را جدي بگيريم و سازمان اسناد و كتابخانه ملي اعلام مي كند كه در اين مسير آماده همه گونه همكاري با مراكز علمي و فراهم آوردن زمينه هاي لازم است.

به زودي گروه پژوهشي انقلاب اسلامي شكل مي گيرد
در ادامه اين مراسم دكتر صفي پور معاون پژوهش، فناوري و برنامه ريزي سازمان نويد تاسيس گروه پژوهشي انقلاب اسلامي در كنار گروه هاي پژوهشي ديگر در سازمان را داد و افزود: از آنجا كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي، سازماني علمي، پژوهشي و تحقيقاتي است، انتظار اين است كه در زمينه هاي تحقيقي سرآمد باشد و برنامه هاي مدوني نيز داشته باشد.
وي ادامه داد: در معاونت پژوهشي سازمان چهار گروه تخصصي ويژه فعال هستند كه شامل گروه هاي اسلام شناسي و ايران شناسي، پژوهشكده اسناد، گروه فناوري اطلاعات و كتابداري و اطلاع رساني فعال هستند كه به زودي گروه ايران شناسي و اسلام شناسي براي بهره وري بيشتر مستقل خواهند شد و گروه پژوهشي انقلاب اسلامي نيز به گروه هاي فعلي افزوده خواهد شد.