دکتر جعفر مهراد: بزرگترین مشکل دانشگاه های ما نداشتن آمار دقیق است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۹/۲۸ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۲۸:۳۳
دکتر جعفر مهراد: بزرگترین مشکل دانشگاه های ما نداشتن آمار دقیق است

گزارش تصويري

دكتر جعفر مهراد در جشنواره هفته پژوهش در سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: بزرگترين مشكل دانشگاه هاي ما در زمينه پژوهش، نداشتن آمار دقيق است.

به گزارش سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. اين استاد كتابداري و اطلاع رساني دانشگاه شيراز كه با عنوان ارزيابي و ارتقاء كيفيت: رتبه بندي دانشگاه ها و موسسات پژوهشي سخنراني مي گرد، ضمن برشمردن اهيمت رتبه بندي دانشگاه ها براي ارتقا كيفيت و ايجاد رقابت سالم افزود: متاسفانه در دانشگاه هاي ما آمار دقيقي درباره توليد علم ارائه نمي شود در اين زمينه دفاتر نظارت و ارزيابي دانشگاه ها مي بايست جدي تر باشند.
وي ادامه داد: آمارها بيان واقعيت هاست و بدون آمار نمي توان سياستگذاري و برنامه ريزي صحيح داشت.
رئيس مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري و سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) در ادامه به توفيقات ايران در كسب جايگاه برتر در زمينه توليد علم اشاره كرد و افزود:ايران از نظر توليد علم رتبه 21 جهان را دارد و در منطقه نيز عنقريب است با كنار زدن تركيه به رتبه اول صعود كند. قبل از انقلاب اسلامي تعداد توليد مقالات ISI  499 مقاله بود و هم اكنون نزديك به 20 هزار مقاله ISI  از سوي پژوهشگران ايراني نوشته شده است كه انقلاب عظيمي را در اين زمينه نشان مي دهد.
دكتر مهراد در ادامه به موفقيت دولت نهم و دهم در توليد علم اشاره كرد و گفت: با اينكه بودجه پژوهشي كشور 67 صدم درصد بودجه كل كشور است و به هيچ وجه در شان ايران نيست ولي دولت توانسته در زمينه توليد علم گام هاي صحيح و سازنده اي بردارد و موفقيت هاي بسياري كسب كند. وي همچنين در پايان از مسئوليت جمهوري اسلامي ايران در رتبه بندي دانشگاه هاي جهان اسلام با محوريت ISC در شيراز خبر داد.