پیشنهاد سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای ملی شدن سامانه ماشین خوانی اسناد با همکاری دانشگاه یزد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۱/۹ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۱۴:۱
پیشنهاد سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای ملی شدن سامانه ماشین خوانی اسناد با همکاری دانشگاه یزد
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي پروژه سامانه ماشين خوان اسناد را با همكاري دانشگاه يزد ارائه كرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، دكتر صلاحي و هيات همراه كه به منظور منعقد كردن قرارداد پروژه ايجاد سامانه ماشين خواني و سازماندهي خودكار پايگاه مديريت اسناد كاغذي امروز ( دوشنبه 10بهمن) در دانشگاه يزد حضور يافته بود، اين تفاهم نامه را امضا كرد و گفت: با تغيير رويكردهايي كه در حوزه مديريتي روي داده، در مسير مديريتي خويش ناچار هستيم رويكردهايمان را تغيير دهيم و عقبه فرهنگي خود را در قالب اسناد به صورت اسكن شده و ديجيتال در اختيار مراجعان و مخاطبان قراردهيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي افزود: اين مسئله چند بعد دارد، اول اينكه كشوري با ديرينه تاريخي بسيار هستيم و دوم اينك اسلام باعث غني شدن تاريخ ما شده است و تاريخ ايران را پر بارتر كرده است، تاريخ منبع عبرت است و قرآن تاكيد مي كند كه قصص قوم هاي ديگر را مطالعه كنيم تا شناخت كافي بدست آوريم.
وي در ادامه با اشاره به كارهاي صورت گرفته در زمينه حفظ و ارائه اسناد گفت: زحمات زيادي در اين زمينه كشيده شده است، اما اگر بخواهيم با نگاه قرن بيست و يكم به مسئله نگاه كنيم، با سرعت لنگان نمي توانيم با حركت پرشتاب ديجيتالي برابري كنيم.
دكتر صلاحي افزود: با توجه به بن بست رسيدن مدرنيته و سردرگمي پست مدرنيته، امروز بهترين موقعيت براي اثبات كارآمدي اسلام است و دانشگاهيان سردمداران چنين تفكري هستند.
وي خاطرنشان كرد: امروز جنگ نرم وجود دارد و فرماندهانش به تعبير مقام معظم رهبري اساتيد و افسران جوان آن دانشجويانند، آنچه كه بايد تلاش كنيم در حوزه بينش است نه در حوزه دانش، چراكه جهان بيني ما بر اساس تفكر ديني است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ادامه داد: اگر قرار است آثار را مستند كنيم و در اختيار پژوهشگران قراردهيم، بايد دسترسي را تسهيل كنيم كه دسترسي به فيزيك و خود سند در بعضي مواقع مقدور نيست، در عين حال معتقديم محتواي سند بايد در اختيار پژوهشگر قرار گيرد و تنها راهش استفاده از محيط مجازي است.
وي با اشاه به الزام استفاده از فن آوري براي انتقال ميراث و تمدن اسلامي و ايراني گفت: اگر قرار است متون قديمي خودمان مثل ملاصدرا، ابن سينا، زكرياي رازي و از اين دست را به جهان ارائه كنيم، بايد به اصل آن دسترسي داشته باشيم و به زبان روز دنيا ترجمه كنيم كه همه اينها مستلزم استفاده از تكنولوژي است.
دكتر صلاحي به اهميت تفاهم نامه منعقد شده ميان سازمان اسناد و كتابخانه ملي و دانشگاه يزد در زمينه رقومي كردن اسناد اشاره كرد و افزود: امروز قرارداد منعقد شده در مورد سامانه ماشين خواني و سازماندهي خودكار پايگاه مديريت اسناد بسيار مهم است و بايد اين سامانه به ما امكان دهد تا عقبه فرهنگي و تمدني خود را با قدرت ارائه كنيم.

وي ايجاد چنين سامانه هايي را براي حفاظت از اسناد در درون و برون از كشور، از وظايف سازمان اسناد و كتابخانه ملي دانست و گفت: سازمان از همكاري دراين مسير با ساير مراكز استقبال مي كند.

سخنراني رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در جمع دانشجويان نمازگزار دانشگاه يزد

دكتر صلاحي امروز هم چنين در مراسم نماز جماعت ظهر و عصر دانشگاه يزد حضور يافت و به ايراد سخنراني پرداخت.
وي از ضرورت هوشياري دانشجويان در برابر جنگ نرم دشمن سخن گفت و افزود: دانشجويان مي بايست در برابر هجمه هاي فرهنگي دشمن آماده باشند و عزمي راسخ براي حركت كشور به سمت پيشرفت و توسعه را به وجود آورند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهميت وظايف سازمان اسناد و كتابخانه ملي گفت: امروز هيچ پژوهشي نمي تواند مستند نباشد و پژوهشي متقن محسوب شود.
وي ادامه داد: سازمان اسناد و كتابخانه ملي افتخار دارد درب خود را در تمام شبانه روز به روي پژوهشگران و محققان باز گذاشته، از نظر ارائه خدمات شبانه روزي چهارمين كشور جهان و از نظر دسترسي به منابع از طريق تلفن همراه سومين كتابخانه ملي جهان محسوب مي شود.
دكتر صلاحي در پايان ابراز اميدواري كرد: در آينده پذيراي تعداد بيشتري از دانشجويان و محققان با توجه به ديجيتالي شدن منابع موجود در سازمان باشيم.