اولویت کتابخانه ملی، ارتباط با کشورهای دارای فرهنگ و تمدن مشترک است


تاریخ انتشار: ۱۳۹۰/۱۲/۷ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۸:۴:۱۶
اولویت کتابخانه ملی، ارتباط با کشورهای دارای فرهنگ و تمدن مشترک است

در نشست خبري امروز (دوشنبه 8 اسفند) رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره اولويت سازمان براي سفرهاي خارجي گفت: اولويت سازمان براي سفرهاي خارجي همان سياست فرهنگي مصوب دولت است و كشورهاي داراي فرهنگ و تمدن مشترك، كشورهاي اسلامي و كشورهاي عضو اكو در اين اولويت قرار دارند تا بتوانيم از ميراث تمدن مشترك كشور صيانت و حفاظت كنيم و آنها را به اطلاع عموم مردم برسانيم.

به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا.، وي در بخش پاسخ به سوال خبرنگاران، پي گيري تفاهم نامه هاي منعقد شده با كشورهاي اروپايي را براي اجرايي شدن بندهاي آن، از اولويت هاي بين المللي سازمان دانست و گفت: درسال هاي پيش با لهستان، چك، ايتاليا، يونان، كانادا و اوكراين تفاهم نامه هايي امضاء شده است كه سعي داريم آنها را اجرايي كنيم.

استنطاقي براي اموال اهدايي اشخاص به كتابخانه ملي وجود ندارد

دكتر صلاحي در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد اهدا يا فروش نسخ خطي از سوي مردم گفت: در مورد اموالي كه براي فروش يا اهدا به سازمان اسناد و كتابخانه ملي ارائه مي شود، استنطاق و جستجويي صورت نمي گيرد، اگر با فروشنده توافق شد، اسناد و كتاب ها را مي خريم و اگر نشد، اموال خودشان باقي مي ماند، اگرچه تاكيد ما عدم خروج اين ميراث كهن از كشور و حفاظت از آن در داخل كشور است.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمع آوري نسخ خطي و منابع مختلف تا 10 برابر آمار كنوني را عملي دانست و افزود: هر آنچه امروز از محل منابع ملي براي خريد سند و كتاب انجام مي شود با فضاي ايجاد شده از طريق هبه و وقف، تا 10 برابر افزايش خواهد يافت .

دكتر صلاحي همچنين از تشكيل انجمن خيرين براي تامين منابع مالي به منظور مرمت، نگهداري، توسعه امكانات فني و خريد اسناد و منابع اطلاعاتي خبر داد و گفت: 500 جلد از نسخه هاي خطي هم اكنون در كميته خريد در حال قيمت گذاري است.

تا سه ماه آينده تالار ديجتال كتابخانه ملي راه اندازي مي شود

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در پاسخ به خبرنگاري در مورد آمار نسخه هاي خطي موجود و اطلاع رساني شده گفت: تا كنون 23 هزار جلد نسخه خطي، فهرست نويسي و 11 هزار جلد از آن به صورت اسكن شده در وب سايت كتابخانه ملي در اختيار محققان قرا گرفته است.

وي دسترسي بيشتر محققان به منابع كتابخانه ملي را منوط به حضور فعال تر در فضاي مجازي كرد و ادامه داد: تا دو هفته آينده 40 هزار ماده ديجيتال، اعم از كتاب، سند، نشريه، نقشه، تصوير و ساير منابع غيركتابي در وب سايت سازمان قرار مي گيرد.

مركز سازمان اسناد و كتابخانه ملي استان گيلان تا پايان سال راه اندازي مي شود

دكتر صلاحي در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص راه اندازي مراكز استاني گفت: ارتباط مداوم با اين مراكز، احياء وب سايت مراكز، آموزش نيروها و مراكز مختلف اسنادي و كتابخانه اي در خصوص توليد، نگهداري و استانداردسازي اسناد براي همه مراكز در حال انجام است.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ادامه داد: ساختمان مركز گيلان به اتمام رسيده است و به مرور اسناد و منابع اين استان به آنجا انتقال پيدا مي كند.

وي عدم اعتبارات مالي سازمان براي راه اندازي مراكز استاني را از عوامل اثر گذار در راه اندازي اين مراكز نام برد و افزود: با راهكارهايي كه به استانداري ها و دولت پيشنهاد شده است، اميدواريم بتوانيم هزينه هاي راه اندازي مراكز را از طريق استانداري ها و هزينه هاي مازاد در اختيار بگيريم.

دادن فيپاي غير مجاز به ناشران خلاف قانون است

دكتر صلاحي در پاسخ به سوالي درباره پي گيري فيپاي جعلي توسط كتابخانه ملي گفت: هيچ مرجعي به جز مراكز استاني سازمان اسناد و كتابخانه ملي حق دادن فهرست نويسي پيش از انتشار (فيپا) به كتاب ناشران را ندارد و غير از آن، خلاف قانون است.

وي ابراز اميدواري كرد با ارتباط بهتر سازمان اسناد و كتابخانه ملي و وزارت ارشاد در مراحل فيپا و مجوز نشر و تاييد دو مرحله از انتشار كتاب به صورت همزمان، از بسياري از مشكلات مربوطه كاسته شود.

دكتر صلاحي كوتاه شدن زمان ارائه فيپا را گامي در جهت حذف فيپاي جعلي ارزيابي كرد و افزود: تا پايان سال، حداكثر مدت زمان انتظار براي گرفتن فيپا به 2 روز مي رسد و چشم انداز ما براي سال آينده، 24 ساعت است.

آرشيو وب ملي پروژه اي زمان بر و پر هزينه است

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره زمان ايجاد آرشيو وب ملي در كشور گفت: با توافقي كه بين سازمان، دانشگاه مالك اشتر و وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري صورت گرفته ، اين پروژه در حال انجام است، اما چنين طرح عظيمي، هزينه هاي زماني و مالي زيادي دارد و بايد براي استانداردسازي در اين امر نيز اقداماتي انجام شود.

وزارت كشور از طريق فرمانداري ها مي تواند در جمع آوري اسناد تبليغات انتخابات كمك كند

دكتر صلاحي به واسپاري منابع به سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز اشاره كرد و افزود: در واسپاري كتاب مشكلي وجود ندارد، اما سازمان بايد آنچه در حوزه نشر كشور اتفاق مي افتد را جمع آوري كند.

وي ادامه داد: به طور مثال در حوزه انتخابات، علاوه بر مهر، صندوق و ديگر ابزارهاي مورد نياز در اين حوزه، وزارت كشور مي تواند با هماهنگي فرمانداري ها، نسخه اي از تبليغات نامزدهاي انتخاباتي را براي حفظ اين اسناد در حافظه تاريخي كشور جمع آوري كند و در اختيار ما قرار دهد.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در پايان گفت: نشست آتي با خبرنگاران با محوريت نقد كاركردهاي سازمان برگزار خواهد شد.