دیدار جمعی از نخبگان فرهنگی و علمی عراق با رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۴/۱۱ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۳۴:۲۸
دیدار جمعی از نخبگان فرهنگی و علمی عراق با رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملی
جمعي از نخبگان فرهنگي و علمي عراق امروز دوشنبه 12 تيرماه با دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ديدار كردند.
جمعي از نخبگان فرهنگي و علمي عراق امروز دوشنبه 12 تيرماه با دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ديدار كردند.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا. دكتر صلاحي ضمن خوش آمدگويي به نخبگان فرهنگي، مهندسان، پزشكان و اساتيد دانشگاه هاي عراق گفت: آنچه 32 سال قبل در ايران اتفاق افتاد، انفجاري بود كه به تعبير امام خميني (ره) انفجار نور بود.
وي افزود: شعاع اين نور، هم اكنون در كشورهاي منطقه قابل مشاهده است و هرچه دشمنان ما تلاش كردند اين انقلاب و تفكر و انديشه آن به ملت هاي ديگر نرسد، به لطف خداوند در وال استريت امريكا هم رسيده است.
وي خطاب به نخبگان فرهنگي و علمي كشور عراق، مسئوليت آنها را در عرصه جهاد فرهنگي مهم و سنگين دانست و اظهار داشت: حضرت امام خميني در زماني ظهور كرد كه پارادايم هاي حاكم جهان يعني سوسياليست و كاپيتاليست دين را در جامعه نفي و نهي مي كردند و در چنين فضايي امام خميني (ره) با تدبير خويش دين را وارد سياست كرد و غرب و شرق را به چالش كشيد.
دكتر صلاحي ادامه داد: تا 5 سال گذشته ايجاد اسرائيل از نيل تا فرات و خاورميانه بزرگ با انديشه غربي بر منطقه سلطه داشت و امروز اين تفكر با تفكر اسلامي و ديني جايگزين شده است.
وي افزود: قرن جديد عرصه نبرد فرهنگي است و درعصر انفجار اطلاعات ملتي پيروز است كه به هويت و داشته هايش اعتماد كند و مديريت فرهنگي بومي را به اجرا درآورد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به بي نظير بودن منابع، امكانات و ساختمان كتابخانه، اعلام كرد: سازمان براي كمك و در اختيار قراردادن منابع به برادران مسلمان عراقي و انجام طرح هاي پژوهشي مشترك آمادگي دارد.
وي در پاسخ به سوال يكي از ميهمانان در چگونگي نحوه ارتباط و استفاده از منابع سازمان گفت: شما از طريق وب سايت اينترنتي سازمان و سايت مرجع مجازي مي توانيد بخشي از سوالات و مقالات پژوهشي درخواستي را با متخصصان سازمان در ميان بگذاريد تامنابع و تصاوير آنها تهيه و به ايميل شما ارسال شود.
دكتر صلاحي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران از ديگر كانال هاي ارتباطي براي پاسخگويي به نيازهاي پژوهشي نخبگان عراقي ذكر كرد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به پيشرفت هاي ايرن علي رغم تحريم هاي سياسي و اقتصادي غرب گفت: علي رغم 32 سال تحريم اروپا و امريكا، ايران به پيشرفت هاي چشمگيري رسيده است و ترقي خود را مديون اين تحريم ها مي دانيم. نياز مبدا تفكر و انديشه است و ما هنوز به دوران سخت شعب ابي طالب نرسيده ايم.
وي ادامه داد: امروز ملت هاي شيعي و فاطمي فارس و عرب منطقه بايد در مسير مشكلات از مولا علي (ع) سرمشق بگيرند و از رسيدن به اهداف خود منحرف و منصرف نشوند.
دكتر صلاحي در پاسخ به درخواست يكي ديگر از نخبگان عراقي در خصوص مراودات بيشتر علمي و فرهنگي گفت: برگزاري همايش ها و نمايشگاه هاي علمي و فرهنگي مشترك مي تواند گام مهمي در نزديكي و ارتباط بين دو ملت باشد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به استفاده زبان عربي در دوره اي از تاريخ در ايران گفت: در كشورهاي تاجيكستان، گرجستان، افغانستان و برخي كشورهاي منطقه كه سفر كرده ايم آثار مربوط به مسلمانان به زبان عربي موجود است كه به دليل عدم دسترسي مسلمانان شيعه به آنها ، توسط وهابيت و بهائيت در حال تخريب است و اميدواريم با روابط خوب فرهنگي كه ايجاد مي شود اين ميراث فرهنگي مشترك كه متعلق به بشريت است، را حفظ كنيم.
اين نخبگان فرهنگي و علمي كشور عراق هم چنين از بخش هاي مختلف كتابخانه ملي بازديد كردند و از نزديك با فعاليت هاي آن آشنا شدند.