ملت ایران و پاکستان دارای تاریخ و فرهنگ مشترک هستند


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۴/۲۴ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۳۱:۳
ملت ایران و پاکستان دارای تاریخ و فرهنگ مشترک هستند
دكتر اسحق صلاحي امروز يكشنبه 25 تيرماه در ديدار با حبيب احمدخان رئيس آرشيو ملي پاكستان با اشاره به تجارب خوب ايران در زمينه آرشيو و سند و همكاري با آرشيو پاكستان گفت: ملت پاكستان و ايران داراي تاريخ و فرهنگ مشترك هستند و مي توانند همكاري هاي خوبي داشته باشند.
دكتر اسحق صلاحي امروز يكشنبه 25 تيرماه در ديدار با حبيب احمدخان رئيس آرشيو ملي پاكستان با اشاره به تجارب خوب ايران در زمينه آرشيو و سند و همكاري با آرشيو پاكستان گفت: ملت پاكستان و ايران داراي تاريخ و فرهنگ مشترك هستند و مي توانند همكاري هاي خوبي داشته باشند.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ج.ا.ا دكتر صلاحي ضمن خوش آمدگويي به حبيب احمدخان گفت: سرزمين ايران براي برادران مسلمان در حكم خانه خودشان است.
وي با اشاره به دشمنان مشترك دو ملت ادامه داد: ما سخن رسول اكرم (ص) در مورد امت واحده اسلامي را فراموش كرديم كه اگر اين امت اسلامي شكل مي گرفت، كشورهاي امريكا و انگليس در بين مسلمانان نفوذ نمي كردند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي قرن بيست و يكم را قرن رويارويي تمدن ها خواند و گفت: تمدن اسلامي با تشكيل امت واحده اسلامي مي تواند آرامش و آسايش را تجربه كند و فرهنگ و تمدن بومي خود را در برابر فرهنگ ساختگي انگلوساكسون ها به رخ بكشد.
وي اثبات فرهنگ و هويت ملت ايران و پاكستان به جهانيان را از جمله فعاليت هاي مشترك دو سازمان برشمرد و ادامه داد: سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در جايگاه خوبي قرار دارد و رئيس جمهور به عنوان رئيس هيات امنا و وزراي فرهنگ و ارشاد اسلامي، علوم،تحقيقات و فن آوري و آموزش و پرورش از اعضاي هيات امناي سازمان هستند.
دكتر صلاحي به نقش آفريني سازمان در حكم حافظه ملي گذشته، امروز و نسل هاي آتي ياد كرد و گفت: رياست شوراي جهاني آرشيو شعبه جنوب و جنوب غرب آسيا(سواربيكا) كه شما دبيركل آن هستيد، كميته حافظه جهاني در ايران، كتابخانه هاي ملي كشورهاي عضو همكاري هاي اقتصادي(اكو) و مركز نسخ خطي منطقه خاورميانه كه يونسكو مسئوليت آن را به ايران واگذار كرده است به عهده كتابخانه ملي است و اين بخشي از ظرفيت ها و فعاليت هاي سازمان است.
وي به پيش نويس تفاهم نامه اي كه قرار است به امضاي طرفين برسد، اشاره كرد و گفت: ثبت ميراث مشترك در حافظه جهاني، آموزش كارشناسان مرمت و آرشيو پاكستان، رقومي سازي اسناد و برگزاري كارگاه ها و نمايشگاه هاي مشترك مي تواند به گسترش روابط كمك كند.
دكتر صلاحي اسناد و نسخ خطي را متعلق به بشريت دانست و افزود: اسناد و نسخ خطي متعلق به قوم خاصي نيست و بايد از آنها حفاظت كرد.
دكتر حبيب احمد خان نيز در اين ديدار با ابراز خرسندي از فرصت پيش آمده گفت: فرصت مغتنمي است كه درباره پيشينه خود صحبت كنيم.
وي افزود: بعد از استقلال پاكستان هيچ سندي از هند نيامده و چندين سال است كه تلاش ها براي ايجاد بناي آرشيو ملي پاكستان برداشته شده است.
وي به سند "پدر ملت ها" مربوط به محمد علي جناح در آرشيو ملي پاكستان اشاره كرد و گفت: اسناد دولتي به هيچ وجه در پاكستان مخدوش نمي شوند و ازبين نمي روند و همه دستگاه ها بعد از 5 سال وظيفه دارند اسناد خود را براي حفاظت در اختيار آرشيو ملي قرار دهند.
رئيس آرشيو ملي پاكستان ادامه داد: ايران در بخش حفاظت و نگهداري اسناد بسيار قوي عمل مي كند و از جمله بخش هايي است كه مي تواند كارشناسان پاكستاني را آموزش دهد و با ما همكاري داشته باشند.
وي به وجود بيش از 10 هزار نسخه خطي فارسي در آرشيو ملي پاكستان اشاره كرد و از سازمان براي حفاظت و بهره برداري بهينه درخواست همكاري كرد.
احمد خان پيشنهاد كرد: كارگروهي از متخصصان ايراني در اسلام آباد، آموزش كارشناسان پاكستاني از سراسر اين كشور را به عهده بگيرند.
دكتر صلاحي و حبيب احمد خان در خصوص اجلاس آتي سواربيكا در هند و شوراي جهاني آرشيو( ايكا ) نيز تبادل نظر كردند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به عنوان رئيس سواربيكا اعلام كرد: تمام تلاش خود را براي حضور پاكستان در ايكا خواهم كرد تا نمايندگان سواربيكا به طور فعال در اين اجلاس شركت كنند و ان شاء الله دستاوردهاي خوبي براي اعضا داشته باشد.
گفتني است رئيس آرشيو ملي پاكستان در پي دعوت رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به ايران سفر كرده است است و در سفر خود از بخش هاي مختلف آرشيو ملي و كتابخانه ملي بازديد و هم چنين با كارشناسان آرشيوي سازمان تبادل نظر خواهد داشت.