دو اثر ”جان مرجان” و ”اذان مؤذن زاده اردبیلی” توسط کمیته ملی حافظه جهانی ثبت می شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۶/۲۶ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۷:۱۰:۲
دو اثر ”جان مرجان” و ”اذان مؤذن زاده اردبیلی” توسط کمیته ملی حافظه جهانی ثبت می شود
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، امروز دوشنبه (۱۳۹۰/۶/۲۷)در جمع خبرنگاران اعلام كرد:دو اثر ”جان مرجان” و ”كاست اذان مؤذن زاده اردبيلي” توسط كميته ملي حافظه جهاني كه رياست آن برعهده كتابخانه ملي است، با همكاري سازمان صدا و سيما ثبت مي شود.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، امروز دوشنبه (۱۳۹۰/۶/۲۷) در جمع خبرنگاران اعلام كرد: دو اثر ”جان مرجان” و ”كاست اذان مؤذن زاده اردبيلي” توسط كميته ملي حافظه جهاني كه رياست آن برعهده كتابخانه ملي است، با همكاري سازمان صدا و سيما ثبت مي شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در اين نشست كه با حضور اصحاب رسانه در سالن كنفرانس حوزه رياست سازمان برگزار شد، صلاحي گفت: در ادامه ثبت آثار ديداري و شنيداري كه سال گذشته آغاز شد، دو اثر ديگر يكي مستندي با عنوان جان مرجان كه براي حفاظت از مرجان هاي خليج فارس مورد استناد يونسكو هست و ديگري كاست اذان مرحوم مؤذن زاده اردبيلي توسط كميته ملي حافظه جهاني كه رياست آن به عهده سازمان اسناد و كتابخانه ملي است، ثبت خواهد شد.
وي در ادامه با يادآوري مسئله توهين به ساحت مقدس رسول گرامي اسلام (ص)، گفت: هر انسان منصفي وقتي بشنود كه به اعتقادات صدها ميليون نفر از افراد بشر توهين شده و در عوض مدعيان تمدن، در برابر آن سكوت كرده اند، قطعا متأسف مي شود. صلاحي در همين زمينه با اشاره به وجود پارادوكس ها و تضادهاي رفتاري در غرب گفت: متأسفانه شاهديم كه اكنون اگر كسي به پيامبراسلام كه بخش بزرگي از مردم جهان پيرو او هستند توهين كند سردمداران غربي حساسيتي بروز نمي دهند ولي در مسئله هولوكاست دقيقا برعكس است، چرا كه حتي نمي شود تحقيقي علمي در اين رابطه انجام داد. صلاحي تصريح كرد: سازمان اسناد و كتابخانه ملي در مورد اين مسئله موضع گيري كرده و ضمن محكوم كردن اين حركت شنيع، اقدامات عملي متناسب با آن را نيز انجام داده است.
وي در همين رابطه افزود: در زمينه مقابله با حركت توهين آميز و صهيونيستي غرب، ما دو اجلاس را كه يكي در كانادا و با موضوع ديجيتالي كردن منابع برگزار مي شود به دليل حمايت هاي دولت كانادا از صهيونيسم و ديگري اجلاس ISSN (شماره استاندارد بين المللي پيايندها) كه در پرتغال برگزار مي شود به دليل صحنه گرداني آن توسط صهيونيست ها تحريم كرديم.
فراخوان آثار مرتبط با رسول گرامي اسلام (ص)
صلاحي در ادامه سخنان خود در زمينه مقابله با حركت ضدفرهنگي غرب در توهين به نبي اكرم (ص) گفت: قرار است به زودي فراخواني از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي داده شود كه در آن درخواست مي گردد هر كسي اثري اعم از مكتوبات و ساير آثار، درباره حضرت محمد (ص) در دست دارد، براي سازمان ارسال كند تا به آثار برتر جوايز و هدايايي اهداء شود. اين كار باعث مي شود تا ما دين خود را نسبت به مقام قدسي و شامخ حضرتش اداء كنيم.
فصل پربار حوزه بين الملل سازمان
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي، در ادامه نشست خبري گزارشي از سفرها و مراودات خارجي سازمان ارائه كرد.
وي گفت: در ماه هاي اخير و به منظور حضور در جلسه هاي بين المللي و تخصصي، سه سفر خارجي داشتيم كه اولي حضور پربار در اجلاس ايفلا بود. در اين اجلاس كه در كشور فنلاند برگزار شد، دو مقاله ارائه كرديم كه هر دو پذيرفته شد و در سطح خوبي هم ارائه شد. همچنين ديدارهايي نيز با رؤساي ايفلا و ۱۵ رئيس كتابخانه ملي كشورها داشتيم كه با هر كدام در مورد چگونگي گسترش دامنه همكاري ها، مذاكره شد و نتايج خوبي نيز به دست آمد كه انشاالله در آينده نتايج اين مذاكرات مشخص مي شود.
صلاحي همچنين با اشاره به اجلاس برگزار شده ايكا (شوراي جهاني آرشيو) در كشور استراليا اضافه كرد: در اين نشست جهاني، استقبال خوبي از نظرها و ايده هاي ايران شد و توانستيم قدرت خود را در بحث مرمت اسناد و نسخ خطي به نمايش بگذاريم. رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه از سفر خود به كشور بلاروس سخن گفت كه به مناسبت سالگرد تأسيس كتابخانه ملي آن كشور برگزار شد و به دعوت همتاي بلاروسي خويش به آنجا رفت. صلاحي يادآور شد كه در كشور بلاروس نيز ديدارهاي پرباري با رؤساي كتابخانه هاي كشورهاي چين و روسيه و كشورهاي مشترك المنافع داشته است كه همگي آنها بر اهميت گسترش روابط فرهنگي با جمهوري اسلامي ايران تأكيد داشتند. وي خاطرنشان كرد كه كشور بلاروس نيز آمادگي خود را براي گشايش اتاق ايران و تأسيس كرسي زبان فارسي در دانشگاه دولتي فرهنگ و هنر خويش اعلام داشت.
برنامه هاي آتي سازمان اسناد و كتابخانه ملي
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در بخش ديگري از نشست خبري خود، برنامه هاي آينده سازمان را تشريح كرد.
در اين بخش دكتر صلاحي از برگزاري نشست تخصصي تقدير از حاميان نسخ خطي خبر داد و افزود: سال گذشته اين نشست در مشهد برگزار شد و امسال سعي بر آن داريم تا شيراز را به عنوان ميزبان برگزينيم و اميدواريم كه بتوانيم اين نشست را در هفته كتاب و با بهره مندي از تمام پتانسيل شهرستان ها برگزار كنيم.
صلاحي همچنين با يادآوري نخستين همايش ملي مديريت منابع وب گفت: اقدامات مقدماتي لازم در اين زمينه صورت گرفته و قرار است اين همايش براي اولين باربه بحث آرشيو منابع وب در ايران بپردازد.
انتشار اولين شماره از فصلنامه تخصصي نامه اسلام و ايران
دكتر صلاحي با اشاره به كارهايي كه تاكنون در حيطه ايرانشناسي و اسلام شناسي در سازمان اسناد و كتابخانه ملي صورت پذيرفته و پيشرفت هاي خوبي كه حاصل شده گفت: بعد از افتتاح تالار ايرانشناسي و اسلام شناسي و همچنين تأسيس مركز پژوهشي براي اين عرصه، فصلنامه علمي و پژوهشي نامه ايران و اسلام نيز طي دوهفته آينده منتشر مي شود تا بتواند به صورت تخصصي نياز پژوهشگران اين عرصه را پاسخ گويد. صلاحي در همين زمينه از تمام اساتيد و پژوهشگران دعوت كرد تا همكاري مناسبي با اين نشريه داشته باشند.
در ادامه اين نشست خبري برخي از خبرنگاران سؤال هاي ديگري در زمينه ثبت آثار مشترك با ديگر كشورها و وضعيت اسكن نسخ خطي از رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي پرسيدند كه دكتر صلاحي نيز پاسخ سؤال ها را ارائه كرد.