دسترسی محققان کتابخانه ملی فارس به منابع دیجیتال کتابخانه ملی ایران فراهم شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۸/۱۳ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۶:۵۴:۱۷
دسترسی محققان کتابخانه ملی فارس به منابع دیجیتال کتابخانه ملی ایران فراهم شد
مركز داده‌هاي فرهنگي فارس و تالار پژوهش‌هاي تخصصي كتابخانه ملي در فارس كه با حضور استاندار فارس و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران افتتاح شد، دسترسي تمامي محققان مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس را به منابع ديجيتال كتابخانه ملي ايران فراهم آورده است.
مركز داده‌هاي فرهنگي فارس و تالار پژوهش‌هاي تخصصي كتابخانه ملي در فارس كه با حضور استاندار فارس و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران افتتاح شد، دسترسي تمامي محققان مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس را به منابع ديجيتال كتابخانه ملي ايران فراهم آورده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، دكتر صلاحي در افتتاحيه اين مراسم گفت: نمونه اين مركز در شيراز، در هيچ جاي كشور وجود ندارد و اميدواريم كاري را كه به عنوان يك سنت حسنه در اين مركز شكل گرفته در بقيه استان ها نيز به شكل الگو استفاده شود.
وي با اشاره به قديمي ترين سند كشور كه مربوط به دوكوهك فارس و دوره ايلخاني است، بيان كرد: هر زمان كه مركز فارس شرايط سيستم ايمني خود را اعلام كند، اين سند را به اين مركز انتقال خواهيم داد.
دكتر صلاحي اظهارداشت: از اولويت هاي اين مركز انتقال اسناد، مدارك و كتاب هايي مربوط به هر استان به استان مربوطه است كه اگر اين اسناد تعدد داشت، يك نسخه و اگر نداشت آن را به شكل اصل يا اسكن شده در اختيار آن مركز در استان ها قرار مي دهيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي اضافه كرد: مركز اسناد و كتابخانه ملي هيچگونه محدوديتي براي خريد نسخ خطي در كشور ندارد، هرچند با محدوديت هاي منابع روبه رو هستيم .
وي ادامه داد: اين سازمان رويكرد و نگرش خود را از ميراث داري به ميراث سازي تغيير داده و بر اين باوريم كه اين مهم با برقراري ارتباط منطقي با جامعه هدف اين مركز يعني پژوهشگران، محققان و استادان دانشگاه محقق مي شود.
دكتر صلاحي گفت: اميدواريم بتوانيم در بحث بالندگي فرهنگ در جامعه و توليد علم در بخش فرهنگ و تمدن ايران كه با حضور اسلام غناي بيشتري يدا كرده، با تفكر ديني و ارزشي ايفاي نقش كنيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه افزود: آنچه امروز در مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس ايجاد شده ابزار و زير ساختي براي ارتباط منطقي تر با جامعه هدف ما است.
وي با با قدرداني از حمايت هاي بي دريغ استاندار فارس از اين مركز بيان داشت: همت بالايي در استان فارس براي رشد مركز اسناد و كتابخانه ملي در ابعاد مختلف وجود دارد كه بسيار ارزشمند است.

دكتر صلاحي اظهارداشت: راه اندازي تالار تخصصي فارس شناسي در مركز فارس نيز باعث شده اين كتابخانه از عمومي بودن به رويكرد فعاليت تخصصي روي بياورد كه از اين به بعد نشست هاي تخصصي فارس شناسي در اين مركز برگزار خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: هم اكنون مركز اسناد و كتابخانه ملي در 10 مركز استان فعاليت مي كند كه بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده بايد تا پايان سال 92 اين مراكز در 21 استان ديگر نيز راه اندازي شود.
حسين صادق عابدين استاندار فارس نيز با بيان اين كه تالار پژوهش‌هاي تخصصي كتابخانه ملي در استان فارس امكان استفاده محققان از كتاب‌ها، پايان‌نامه‌ها و اسناد مهم پژوهشي را فراهم مي‌كند، اظهار داشت: كتابخانه ملي در استان فارس از يك كتابخانه عمومي خارج و تبديل به يك مركز تخصصي و پژوهشي شده است.
صادق‌عابدين با اشاره به اين كه جمهوري اسلامي ايران داراي رتبه 16 در سطح دنيا در زمينه رشد علمي است، افزود: اميدواريم با توجه به امكانات ايجاد شده اين استان بتواند در افزايش رتبه علمي كشور، بيش از گذشته باشد.
استاندار فارس با بيان اين كه هزينه ساخت اين طرح‌ها، به صورت ملي و با حمايت استانداري فارس تامين شده است، تصريح كرد: كتابخانه ملي در استان فارس و بخش‌هاي مختلف و متنوع آن، يكي از افتخارات كشور و استان فارس است و تمام تلاشمان را به كار مي‌گيريم كه زيرساخت‌ها و فناوري‌هاي نوين در اين مركز، گسترش پيدا كند.
وي به امضاي تفاهم‌نامه ميان استانداري فارس و سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران اشاره كرد وگفت: بر اساس اين تفاهم‌نامه كه بندهاي مختلفي دارد، در سال 1392، كنگره هزارمين سالگرد پايتختي شيراز در دوره حكومت آل بويه را در اين شهر برگزار كنيم.
صادق عابدين در پايان گفت: دوره حكومت آل بويه يكي از مقاطع مهم تاريخي است كه تشيع از شيراز و فارس به برخي كشورها، گسترش پيدا كرد و اميدواريم بتوانيم اين برنامه را آن گونه كه شايسته است، برگزار كنيم.