ریشه های حرکت مردمی و شگفت انگیز 9 دی را باید در قیام عظیم عاشورا جست و جو کرد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱۰/۸ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۶:۳۵:۱۴
ریشه های حرکت مردمی و شگفت انگیز 9 دی را باید در قیام عظیم عاشورا جست و جو کرد
سردار حسين سلامي جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه به عنوان سخنران اصلي مراسم گراميداشت حماسه 9 دي سخن مي گفت، نگاه ملت ايران به صدر اسلام و عبرت گيري از حوادث آن دوران را الهام بخش حركت عظيم 9 دي سال 1388 دانست.
سردار حسين سلامي جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه به عنوان سخنران اصلي مراسم گراميداشت حماسه 9 دي سخن مي گفت، نگاه ملت ايران به صدر اسلام و عبرت گيري از حوادث آن دوران را الهام بخش حركت عظيم 9 دي سال 1388 دانست.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، مراسم ملي بزرگداشت سالروز حركت مردمي و ولايتمدارانه 9 دي، امروز شنبه نهم دي ماه به ميزباني سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران برگزار شد.
در اين مراسم سردار سلامي ضمن تبيين ريشه هاي حمايت مردم از ولايت، گفت: همانگونه كه در شب قدر، مقدرات عالم هستي براي بشر تنظيم مي شود و اين شب، ارزشي بيش از هزار شب دارد، بعضي از لحظه هاي ناب در تاريخ يك كشور هست كه جايگاه تعيين سرنوشت براي يك ملت را دارد. درآن لحظه در واقع زمان متوقف مي شود، سيال است و داراي روح و حياتي جاودانه است. نشان دهنده شكوه و بزرگي هويت يك ملت است و ظرفيت ها، قابليت ها و شايستگي هاي يك ملت را در جلوي چشم جهانيان قرار مي دهد.
جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در ادامه تصريح كرد: مي توان گفت كه در تاريخ كشور ما، بعد از انقلاب اسلامي، صحنه هايي ايجاد شد كه ملت ايران با آفرينش آن، از آزمون هاي سخت تاريخ گذشت و حتي سرنوشت بشر را تغيير داد و نهم ديماه سال 1388، از جمله اين رخدادهاي تاريخ ساز و ماندگار است.
نهم ديماه، تجلي ايده آل هاي ذهني مردم در دفاع از اسلام حقيقي و ولايت فقيه بود
وي با برشمردن معيارهاي پيروزي يك ملت، افزود: مردم ما در ذهن و دل خود حوادث صدر اسلام را هميشه مرور مي كنند و در آرمان پردازي هاي خود اين نكته را در نظر دارند كه اي كاش در حوادث عاشورا مي بوديم و اي كاش در حوادث تأسف بار صدر اسلام مانند جريان سقيفه مي بوديم و مانع از آن حوادث ناگوار مي شديم. وقتي آن وقايع حزن انگيز را مرور مي كردند و صدها سال اشك مي ريختند، زمينه اي مانند 9 دي سال 1388 ايجاد شد و در واقع نهم ديماه، تجلي ايده آل هاي ذهني مردم در دفاع از اسلام حقيقي و ولايت فقيه بود.
سردار سلامي در ادامه اضافه كرد: ما وقتي بخواهيم بزرگي يك ملت را به تقدير بكشانيم، مي بايست چشم اندازي كلان به شخصيت و رفتار و فرهنگ و هويت آن ملت داشته باشيم و بايد سوألاتي را مطرح كنيم از جمله اينكه آيا اين ملت داراي يك نظام فكري و مكتب اعتقادي و تفكر مستقل در نظام جهاني است ياخير؟ آيا ارزش ها، هنجارها، نگرش ها، باورها و جهان بيني خود را دارد و يا مقلد انديشه و تفكر و اعتقاد ديگران است؟ آيا در منظومه فكري يك سيستم مسلط هضم شده يا خود داراي انديشه اي مستقل است. اگر درباره ايران، اين سوألات را مرور كنيم، مي بينيم كه متأسفانه ما در قبل از انقلاب اسلامي هيچ حرفي در زمينه انديشه و علم نداشتيم و هر چه داشتيم وارداتي بود و ما مصرف كننده صرف بوديم.
جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در ادامه با بررسي آثار انقلاب اسلامي ايران و تأثيري كه در نظام بين الملل به وجود آورد، خاطرنشان كرد: نظام استكبار و ظالم مسلط وقتي شرايط را به زيان خود و به نفع انقلاب و آرمان هاي حضرت امام (ره) ديد، شروع به مانع تراشي براي پيشرفت اين انقلاب الهي و در اين زمينه كرد، وقتي فهميد كه نمي توان با حرف زور انقلاب را ضعيف كرد، به حركات فريب كارانه روي آورد و خط نفاق را در كشور تقويت كرد، ولي به حمدالله مردم با حضور خود در نهم ديماه سال 1388 توانستند دشمن را براي هميشه نا اميد كنند و مردم با نشان دادن شعور، احساس و ايمان خود به ميدان آمدند تا ديگراجازه ندهند حوادث صدر اسلام تكرار شود. اين يك حقيقت است كه نظام جمهوري اسلامي ايران با تدبر مقام ولايت مستحكم است و با يك انرژي جوشان و پايان ناپذير به سمت موفقيت مي رود. 

پيش از سخنان سردار سلامي، دكتر اسحق صلاحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، به عنوان ميزبان اين مراسم ملي، ضمن خوش آمدگويي به حضار و سردار حسين سلامي، جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، سخناني در تبيين حماسه 9 دي ايراد كرد.
گفتني است در بخش هايي از مراسم كليپ هاي توليدي روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي به نمايش درآمد كه با استقبال حضار روبرو شد. همچنين در حاشيه اين مراسم، نمايشگاهي نيز با مضمون حركت خروشان مردم در نهم ديماه سال 1388 باعنوان "تجلي بصيرت" و "سيره مقام معظم رهبري" برپا شده كه علاقه مندان از آن بازديد به عمل آوردند.