بشارتی: اسناد موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی نقش روحانیون در انقلاب اسلامی را تایید می کند


تاریخ انتشار: ۱۳۹۱/۱۱/۱۶ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۶:۲۴:۳۴
بشارتی: اسناد موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی نقش روحانیون در انقلاب اسلامی را تایید می کند
علي محمد بشارتي وزير اسبق كشور و از مبارزين انقلاب اسلامي كه سال هاي بسياري را در سياه چاله ها و زندان هاي رژيم شاه گذراند با بررسي تاريخي و ريشه مبارزات انقلاب اسلامي بيان داشت: اسناد و منابع موجود در سازمان اسناد و كتابخانه ملي نقش روحانيون را در پيروزي انقلاب اسلامي به خوبي تاييد مي كند.
علي محمد بشارتي وزير اسبق كشور و از مبارزين انقلاب اسلامي كه سال هاي بسياري را در سياه چاله ها و زندان هاي رژيم شاه گذراند با بررسي تاريخي و ريشه مبارزات انقلاب اسلامي بيان داشت: اسناد و منابع موجود در سازمان اسناد و كتابخانه ملي نقش روحانيون را در پيروزي انقلاب اسلامي به خوبي تاييد مي كند.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، وزير اسبق كشور كه در مراسم جشن سي چهارمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي در كتابخانه ملي سخنراني مي كرد، افزود: بعد از فتواي ميرزاي شيرازي در تحريم تنباكو كه دولت انگليس با ناصرالدين شاه وضع كرد، محصول اصلي كشور يعني تنباكو كه در آن زمان بعد از حبوبات، دومين محصول كشور بود و بيشترين مصرف را داشت، تحت اراده يك دولت اجنبي و بيگانه درآمد. از قرارمعلوم، مي خواستند حدود 200 هزار زن و دختر انگليسي را نيز به ايران به اسم كار براي توليد تنباكو وارد كنند كه البته اهداف ديگري داشتند.
وي ادامه داد: هر عقل سليمي درك مي كند كه ناصرالدين شاه كه در سفرهاي خارجي خود حتي بازديد از يك مزرعه را هم نداشته، علاقه اي به توسعه كشور از اين طريق نداشته و همه اين مسائل را به خاطر پر كردن جيب خود و خوش خدمتي به انگليسي ها انجام مي داده است. بنابراين اينجاست كه روحانيت پا به عرصه گذارد و آن حكم تاريخي تمام نقشه هاي آنان را بر باد مي دهد.
بشارتي در ادامه با اشاره به نقش اثرگذار روحانيت در ديگر صحنه ها و مقاطع حساس تاريخي افزود: انقلاب اسلامي در حالي رخ داد كه برخي از ملزومات يك زندگي ساده مانند پزشك در كشور نبود و مي بايست مثلا از فيليپين پزشك وارد مي كرديم كه نه درد ما را مي فهميد و نه زبان ما را. بنابراين ما بايد قدر اين نظام و انقلاب را بدانيم و شاكر حركت عظيم حضرت امام (ره) باشيم.
بهبودي: با دراختيار قراردادن اسناد ساواك توسط مراكز اسنادي گام مهمي در تاريخ نگاري انقلاب اسلامي برداشته شد.
"هدايت الله بهبودي" نويسنده و پژوهشگر با اشاره به دراختيار قراردادن اسناد ساواك به پژوهشگران، تصريح كرد: اگرچه حرفه اي وارد تاريخ نگاري انقلاب اسلامي نشديم، اما گام هاي مهمي برداشتيم. هيچ كشوري اين جرات را ندارد كه اسناد امنيتي را در اختيار پژوهشگران قرار دهد و اين فرصتي براي پركردن جاهاي خالي و ناگفته انقلاب اسلامي است.
وي افزود: تاريخ نگاري انقلاب اسلامي مهم ترين ابزار براي ثبت ميراث انقلاب اسلامي است ولي انتخاب قالب پژوهش در تاريخ نيست. آيا مي توانيم با تاريخ نگاري اين ميراث مهم را منتقل كنيم؟ پژوهشگرها هستند كه همت به خرج مي دهند و تحقيق مي كنند كه چرا انقلاب اسلامي ميراث بزرگ مااست، از اين جهت كه هويت ملي ما ايرانيان را ترسيم مي كنند، حافظه تاريخي امروز و فردا را شكل مي دهند.
وي افزود: اگر مي شنويم كه بيگانگان محمدرضا شاه را آوردند و برداشتند، نشان مي دهد كه اين ميراث به درستي منتقل نشده است و پژوهشگران در تبيين تاريخ مشكل داشتند.
اين نويسنده و پژوهشگر تاريخ ادامه داد : معتقدم تاريخ همانند اقتصاد براي همه بسيار مهم است، اگر آستانه درد مسائل اقتصادي بسيار نزديك است، آستانه درد مسائل تاريخي دور است و اگر در كوتاه مدت فرياد را بلند كند و فرياد نادرست تاريخ بلند شود، علاجي ندارد.
بهبودي با اشاره به سه دوره تاريخ نگاري در ايران بعد از انقلاب اسلامي افزود: دوره اول كه مربوط به دهه 60 است، واردكننده و مصرف كننده توليدات خارجي همچون پارسونز، سوليوان و .. بوديم كه آيينه مبهمي از تحولات ايران بود.
وي ادامه داد: در دوره 70، توازن بين توليدات داخلي و خارجي برقرار و تاريخ شفاهي با همت تعدادي از مراكز تاريخ پژوهي انجام شد. در اين دوره نيز توليدات داخلي نسبت به خارجي سنگيني و تفوق دارد و درب مراكز اسنادي به روي پژوهشگران بازشده و دوره موفقي در توليد منابع انقلاب اسلامي است.
گفتني است اين مراسم امروز سه شنبه 17 بهمن ماه در سالن همايش هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي برگزار شد و ذكر خاطره مبارزان و فعالان سياسي قبل از انقلاب، اجراي حركات ورزشي رزمي، پخش كليپ و اجراي زنده توسط رضا رويگري خواننده سرود انقلابي "ايران ايران" از برنامه هاي اين مراسم بود.