نشست تخصصی حفاظت و نگهداری رقومی اسناد در آرشیو ملی برگزار شد


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۷/۵ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۲:۱۶:۳۶
نشست تخصصی حفاظت و نگهداری رقومی اسناد در آرشیو ملی برگزار شد
نشست تخصصي حفاظت و نگهداري رقومي اسناد به همت پژوهشكده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
نشست تخصصي حفاظت و نگهداري رقومي اسناد به همت پژوهشكده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، نشست تخصصي حفاظت و نگهداري رقومي سندها به همت پژوهشكده اسناد و با سخنراني مهرداد نيكنام، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی از ساعت 10 روز دوشنبه ششم مهر در سالن استاد پرهام برگزار شد. در این جلسه نیکنام با اشاره به مفهوم رقومی سازی گفت: منظور از رقومی سازی اسناد مجموعه ای از فعالیت های مدیریت شده برای تصمین دائمی استفاده از اسناد به صورت رایانه ای بوده که می توان برای آن محدوده زمانی نیز تعیین کرد.
وی با اشاره به هدف اصلی این کار اظهار کرد: مهمترین هدف انجام این کار آن است که بتوانیم به صورت دائم به سند مورد نظر دسترسی داشته باشیم. همان طور که می دانیم یک سند اصولا در حالت عادی بیش از 100 سال عمر نمی کند. درباره روزنامه ها و کاغد های بی کیفیت این عمر به کمتر از 30 سال نیز می رسد. او اظهار داشت : حال شرايط طبیعی مانند رطوبت و... نیز در آسیب به اسناد تاثیرات زیادی دارد. هدف اصلی ما در رقومی سازی اسناد و تبدیل آن ها به شکل فایل های رایانه ای آن است که دیگر این اتفاق رخ ندهد که یک سند به صورت کلی از بین برد و هیچ جا اثری از آن باقی نماند.
نیکنام با اشاره به استانداردهای رقومی سازی تصریح کرد: مهمترین استانداردهای این حوزه در هفت چیز خلاصه می شود. تضمین دسترسی، هویت، واضح و قابل فهم بودن فایل، ثبات و پایداری، اصالت و اعتبار، پویایی و به روزرسانی مستمر و در نهایت قابل برگرداندن و مشاهده آن ها در هر دوره ای.
وی در ادامه اين نشست به توضیح و تشریح این موارد پرداخت.
شایان ذکر است دستور رقومی سازی اسناد در سال 81 توسط هیئت دولت صادر و به مراکز اسنادی کشور ابلاغ شده است.