صالحی امیری در شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر: زبان انتقال فرهنگ باید بازمهندسی شود


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۸ - ۲۰:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۲:۶:۲۱
صالحی امیری در شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر: زبان انتقال فرهنگ باید بازمهندسی شود
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با بیان اینکه ذائقه فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران دستخوش تغییر شده است، تاکید کرد: زبان انتقال ارزش ها در جامعه کنونی تغییر کرده و ضرورت دارد تا زبان انتقال فرهنگ بازمهندسی شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور با بیان اینکه ذائقه فرهنگی و اجتماعی جامعه ایران دستخوش تغییر شده است، تاکید کرد: زبان انتقال ارزش ها در جامعه کنونی تغییر کرده و ضرورت دارد تا زبان انتقال فرهنگ بازمهندسی شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، سیدرضا صالحی امیری در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با بیان اینکه خانواده کانون حیات جامعه است و در صورتی که این کانون تضعیف شود حیات جامعه نیز به خطر می افتد افزود: برای جلوگیری از فروپاشی اجتماعی ملزم به حیات خانواده هستیم.
صالحی امیری گفت: تغییر و تحولات اجتماعی امروز متوجه عموم جامعه به ویژه نسل جوان است که به دلیل گسترش شبکه های ماهوارهای و مجازی این تغییرات معطوف به مکان و نقطه خاصی از کشور نیست.
وی با اشاره به تعبیر مقام معظم رھبری كه اگر تحولات اجتماعی به تغییر باورها و اعتقادات منجر شود سبک زندگی تغییر می کند افزود: در حال حاضر تغییر و تحول در جامعه ایرانی با حجم خطرات زیادی همراه است. متاسفانه در حال حاضر میزان تعامل در بین افراد خانواده به ٢٠ دقیقه در طول روز کاهش یافته و جوانان به جای اعضای خانواده تمایل به ارتباط گیری با هم سن و سالان خود دارند و روابط میان اعضاي خانواده بسیار كمرنگ شده است و اين موضوع موجب آسیب هاي جدي در سطح كلان خواهد شد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ضمن تاکید بر تدوين برنامه منسجمی برای تعالی و معرفت خانواده ها از سوي شوراي فرهنگ عمومي گفت: این مساله می تواند نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشد.
صالحی امیری گفت: نرخ رشد آسیب های فرهنگی و اجتماعی در جامعه در حال افزایش است و برخي از اين آسیب ها شامل حاشیه نشینی، طلاق و اعتیاد است و جامعه ما هم اکنون در حال عبور از مسیر تونل سختی است که این تونل در مسیر پر پیچ و خم خود با فراز و نشیب های فراوانی همراه است.
وی با بیان اینکه وضعیت طلاق در کشور مطلوب نیست، خاطرنشان کرد: آمار طلاق محصول مدیریت ناصحیح خانواده است و عمده‌ترین دلیل آن‌ هم این است که ذائقه فرهنگی جامعه ایرانی دستخوش تغییر شده است و زبان انتقال ارزش‌ها نیز تغییر کرده و نصیحت‌ها کمرنگ شده است.
صالحی اضافه کرد: طی سه دهه گذشته بیش از ۴۰۰ عنوان پژوهش مختلف فرهنگی در حوزه خانواده انجام‌شده و نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد در مقابل مشکلات ایجادشده در کشور هیچ راهی به‌جز بازگشت به ارزش‌های دینی و ملی نداریم.
وی با بیان اینکه غرب در عرصه فرهنگی هیچ ثمره‌ای برای کشور نداشته است و تفکر غربی با اندیشه الهی ما سازگاری ندارد، گفت: در حوزه اقتصادی باید از تجربه غرب استفاده کنیم اما در حوزه فرهنگی باید از داشته‌های خود بهره ببریم و در این زمینه حوزه علمیه و روحانیت نقش ویژه‌ای دارند.
همچنین در این نشست آیت اله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر ضمن گرامیداشت هفته کتاب بر ضرورت فعالیت های منسجم برای توسعه کتابخوانی تاکید کرد و گفت: خانه هر ایرانی باید کتابخانه او باشد.
وی با اشاره به ضرورت بهره گیری از فناوری های نوین برای ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: حفظ اسناد ملی وظیفه بزرگی است که باید به آن اهتمام نمود و به همین دلیل اختصاص فضایی وسیع و مناسب برای محل کتابخانه ملی و نیز نگهداری اسناد امری لازم و ضروری است.
لازم به ذکر است در ابتدای این نشست سالاری استاندار بوشهر ضمن خیرمقدم به رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، گزارشی از جلسات وضعیت فرهنگی استان بوشهر ارائه کرد.