یادآورها: موبد رستم شهرزادی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ - ۸:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۸ - ۸:۴۲:۴۶
یادآورها: موبد رستم شهرزادی

موبد رستم شهزادی در سوم فروردین سال 1291، در یزد در خانواده ای روحانی از زرتشتیان متولد شد. تحصیلات ابتدایی خود را در شهر یزد و در دبستان دینداری گذراند كه ویژه موبد و موبدیاران بود. شهزادی پس از مهاجرت به تهران، ابتدا به مدرسه جمشید جم رفت و دوره مقدماتی را در آنجا گذراند و پس از آن وارد دبیرستان البرز شد. در سال 1307 به هند فرستاده شد تا در آموزشگاه «کاماآتورنان» که ویژه موبدزادگان بود، آموزشهای عالیه‌ دین زرتشتی را نیز بگذراند. وی در آنجا بر زبانهای اوستایی، پهلوی‌، پازند و مسایل تطبیقی ادیان مسلط شد و در  سال 1314 دیپلم عالی این رشته را از دست موبدان معروف وقت هندوستان دریافت کرد.
پس از باگشت به ایران، نخستین فعالیت وی سرپرستی پرورشگاه مارکار یزد بود. موبد شهزادی همزمان با این کار، به عنوان دبیر نیز در دبیرستان مارکار یزد به تدریس زبان انگلیسی، تاریخ، جغرافیا و دروس دینی مشغول شد.
پس از آن  موفق به اخذ مدرک لیسانس حقوق، با پژوهش و برگردان کتاب پهلوی «ماتگان هزار دادستان» و نوشتن پایان‌نامه‌ای با عنوان « قانون مدنی زرتشتیان در زمان ساسانیان» شد. در سال 1338 به استخدام آموزش و پرورش درآمد و در همان زمان به مدت هفت‌سال سرپرستی کتاب‌خانه یگانگی به او واگذار شد.
. در سال 1339 که نخستین کنگره جهانی زرتشتیان در تهران برگزار شد‌، شهزادی به سمت دبیری کنگره برگزیده شد. وی پس از بازنشستگی شادروان سهراب سفرنگ در سال 1352 از انجمن زرتشتیان تهران، جایگزین او شد و سرپرستی دفتر ازدواج زرتشتیان تهران را بر عهده گرفت كه این مسئولیت را تا پایان عمر انجام داد. پس از انقلاب نیز از کارهای اجتماعی کنار نکشید و با وجود ناآرامی اوضاع،‌ به مجلس خبرگان رفت آن‌گونه که نقش اصلی را در تصویب سه‌رنگ  سبز، سفید و سرخ پرچم ایران بازی‌کرد. موبد شهزادی 65 سال به‌طور جدی سخنرانی و نویسندگی کرد و در مجموع بیش از هزار سخنرانی و صدها نوشته و ده¬ها عنوان کتاب از ایشان به یادگار  مانده است. آخرین سخنرانی رسمی ایشان در حرم امام خمینی به مناسبت یکصدمین سالگرد تولد امام بود.
 موبد رستم شهزادی سر انجام در 23 اسفند ماه سال1378 به سرای جاودان شتافت.