یادآورها:علی اکبر بهمنش


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ - ۱۱:۲۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ - ۱۱:۳۰:۳۷
یادآورها:علی اکبر بهمنش

علی اكبر بهمنش در سال 1296 ش، در شهر تربت حیدریه به دنیا آمد.

خانواده او اهل فرهنگ و از منسوبین ملاهادی سبزواری بودند. او تحصیلات ابتدایی را در تربت حیدریه و مشهد گذراند  و تحصیلات متوسطه تا كلاس یازدهم را در مشهد ادامه داد و برای ادامه تحصیل روانه تهران شد.

در تهران وارد مدرسه نظام شد و تحصیلات عالیه خود را در دانشكده افسری ادامه داد. از طریق این دانشكده به اهواز اعزام و در آنجا فرمانده آتشبار شد. در سال 1319 برای تكمیل دوره توپخانه به تهران بازگشت. در سال 1320 شاهد اشغال كشور توسط متفقین و از هم پاشیدگی ارتش ایران بود. در سال 1322 از ارتش استعفا داد اما در سال 1325 مجدداً به ارتش بازگشت و به شیراز مأمور شد. در شیراز رئیس شعبه قضایی لشكر بود.

در سال 1328 به تهران بازگشت و برای  تحصیل علوم قضایی وارد دانشكده حقوق دانشگاه تهران شد و به تحصیل رشته جرم شناسی پرداخت. در سال 1330 به ستاد ارتش، شعبه حفاظت منتقل شد و به دستور دكتر محمد مصدق مأمور بررسی سوابق افسران ارتش برای پاكسازی افسران خاطی شد. در سال 1331 و در روز سی تیر با فرمان «تیر به هوا» مانع از كشتار وسیع تظاهركنندگانی شد كه به حمایت از دكتر مصدق راهپیمایی می كردند. او دادستان دادگاه قتل افشار طوس و قاضی تحقیق پرونده شانزدهم آذر 1332 بود.

علی اكبر بهمنش از دوستان و نزدیكان خسرو روزبه بود و از طریق او به عضویت سازمان نظامی افسران حزب توده درآمده بود. سازمان نظامی در سال 1323 توسط روزبه و عبدالصمد كامبخش و عزت الله سیامك تشكیل شده بود. بهمنش به دلیل  وابستگی به این سازمان در موج دستگیری اعضای سازمان نظامی در سال 1333 بازداشت شد و تحت شكنجه و بازجویی قرار گرفت.

در سال 1352 مجدداً بازداشت شد و در زندان با استاد محمد تقی شریعتی و آیت الله سید محمود طالقانی آشنا شد. پس از آزادی از زندان و در جریان مبارزات برای پیروزی انقلاب اسلامی، اعلامیه ها را از آیت الله طالقانی دریافت، تكثیر و منتشر می كرد.  

پس از پیروزی انقلاب او به كارهای حقوقی و وكالتی پرداخت.

علی اكبر بهمنش در بیست و دوم آبان 1378 در سن 91 سالگی در گذشت.