برگزاری هفتمین کارگاه حافظه جهانی در استان هرمزگان


تاریخ انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۲۹ - ۲۰:۳۷:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶ - ۱۰:۰:۲۴
برگزاری هفتمین کارگاه حافظه جهانی در استان هرمزگان
کارگاه آموزشی حافظه جهانی در روزهای 26 و 27 دی ماه، در استان هرمزگان و در شهرستان بندرعباس برگزار شد.

این کارگاه، هفتمین برنامه از سلسله برنامه های آموزشی کمیته ملی حافظه جهانی در استان ها در سال جاری است که به همت مرکز جنوب شرق (کرمان) سازمان اسناد و کتابخانه ملی و استانداری استان هرمزگان برگزار شد.

در این کارگاه دو روزه که با حضور بیش از 140 نفر از متخصصان وکارشناسان حوزه میراث مستند از مراکز و اداره های مرتبط برگزار شد، معاون سیاسی و امنیتی استانداری هرمزگان، شهردار بندرعباس، رییس سازمان میراث فرهنگی - صنایع دستی و گردشگری استان، مدیر کل صدا و سیمای خلیج فارس و مدیرکل ثبت احوال استان، حضور داشتند.

این کارگاه که با حضور فرهاد نظری، فریبا افکاری و مژده محمدی از اعضای کمیته ملی حافظه جهانی به عنوان مدرس تشکیل شد، در پنل های مختلف با تأکید بر وفور و غنای اسناد و مدارک تاریخی مستند استان هرمزگان، هم در مراکز دولتی و هم در بخشهای خصوصی و به ویژه در میان خانواده ها و مجموعه های شخصی، به اهمیت شناسایی، حفاظت و معرفی این آثار در سطح ملی و جهانی پرداختند و ضمن ارائه و دریافت مصادیقی از  میراث مستند استان با مشارکت مخاطبان کارگاه، راههای معرفی و حفاظت صحیح از اسناد را بیان کردند.

همچنین اعضای کمیته ملی حافظه جهانی، با هدف بررسی اسناد دریانوردی موجود در استان، جلسه مشترکی با 20 نفر از ناخدایان پیشکسوت و خبره بندر کنگ، شهردار بندر کنگ، فرماندار بندر لنگه و کنگ، مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان در دفتر شهرداری بندر کنگ برگزار کردند و در مدت حضور در استان هرمزگان از چند مرکز آرشیوی اسناد تاریخی (سند، عکس، نقشه) در شهرستان بندرعباس بازدید کردند.

کمیته ملی حافظه جهانی از سال 1384 به عنوان زیرشاخه ای از کمیسیون ملی یونسکو تشکیل شده است و هدف آن اجرای اهداف برنامه حافظه جهانی ( (The Memory of the Worldیونسکو است که در سال 1992، مبتنی هدف شناسایی، آگاه سازی و دسترس پذیر نمودن میراث مستند کشورها شکل گرفته است. این کمیته متشکل از 9 عضو حقوقی (سازمان اسناد و کتابخانه ملی، دانشگاه تهران، وزارت امور خارجه، کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سازمان میراث فرهنگی- صنایع دستی و گردشگری، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، کمیسیون ملی یونسکو، کتابخانه و موزه آستان قدس رضوی، سازمان صداو سیمای ج.ا.ایران) و 9 عضو حقیقی از میان متخصصان حوزه میراث مستند است و در حال حاضر ریاست آن با اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی است.

این کمیته، با هدف آگاه سازی اهمیت و جایگاه میراث مستند در تاریخ و هویت کشور، در سال جاری تاکنون هفت کارگاه آموزشی در استانهای فارس، همدان، کردستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و اخیرا هرمزگان برگزار کرده است. دستاورد مرکزی این کارگاهها علاوه بر شناسایی بخشهایی از آثار مستند بومی موجود در استانها و حساس سازی جوامع محلی و مخاطبان نسبت به حفاظت از میراث در اختیارشان (اعم از نسخ خطی، نقشه ها، تصاویر، فیلمها، صوتها)، ایجاد فضای آشنایی و ارتباط میان بخشها و گروههای فعال و علاقمندان در این حوزه با یکدیگر بوده است.