گزارشی از«سمپوزیوم بین المللی نقش دونهوانگ


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۸/۲۲ - ۸:۵:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۸/۲۲ - ۸:۸:۱۹
گزارشی از«سمپوزیوم بین المللی نقش دونهوانگ
سخنران نشست : نسرین دستان / دی 1394

نشست تخصصي با عنوان «گزارشي از سمپوزیوم بین المللی نقش دونهوانگ[1] در تعامل چین با جهان خارج» با سخنراني دكتر نسرين دستان در تاريخ 94/10/12 و توسط گروه پژوهش هاي اسلام شناسي و ايرانشناسي با همكاري «پژوهشكده هنر فرهنگستان هنر» و «سراي ايرانشناسي» ، در انديشگاه فرهنگي برگزار شد.

در ابتداي نشست، دكتر محسن جعفري مذهب عضو هيئت علمي پژوهشكده اسناد در سخناني از ضرورت ارائه گزارشهاي علمي از همايش هاي بين المللي مرتبط با ايران شناسي سخن گفت و اينكه جامعه علمي بايد علاوه بر اطلاع از برپايي و نتايج اينگونه نشستها، از تجربيات منحصر بفرد شركت كنندگان در آنها استفاده كند و اينگونه گزارشها را گزارش كاربرانه نام نهاد و گفت كه بايد شركت كنندگان مشكلات سفر را بيان نمايند تا شركت كنندگان بعدي با رفع آن مشكلات، يك گام به سمت جلو بردارند.

سپس دكتر نسرين دستان عضو هيئت علمي پژوهشكده هنر از سفر به چين و شركت در سمپوزیوم بین المللی نقش دونهوانگ در تعامل چین با جهان خارج كه در 22 تا 26 مرداد 1394 در دونهوانگ چين انجام شده بود، سخن گفت. ايشان در دو بخش، ابتدا به حواشي سفر و الزامات شركت در چنين نشستهايي و اينكه تنها و تنها و با هزينه شخصي  در اين نشست شركت كرده، و از مشكلات سفر در خاك چين، آن هم نقطه اي در دوردست هاي چين گفت، و سپس شرحي از دونهوانگ چين و ميراث بازمانده ايراني در آن بيان نمود. وي در ادامه تصاوير فراواني از بازمانده هاي دونهوانگ نشان داد و نقش دونهوانگ در گردشگري چين را تبيين نمود. او از غيبت پژوهشگران ايراني در اينگونه همايش ها و پژوهش ها گله كرده و سهم نهادهاي علمي و فرهنگي كشور را در حمايت از اينگونه فعاليتها خواستار شد و افزود در جايي كه كشورهاي كوچك دنيا چون مالت به اين مناطق توجه دارند، بي توجهي كامل ايرانيان بسيار عجيب مي نمايد.

--------------------------------------------------------------------------------

[1] . غارهاي دونهوانگ Dunhuang در تركستان چين يكي از بزرگترين گنجينه هاي هنر و ادبيات آسياي مركزي و بويژه مانويان و سغديان است.