خوشنویسی و فلزنگاره های قرآنی با سه سخنرانی


تاریخ انتشار: ۱۳۹۶/۸/۲۱ - ۱۱:۹:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۸/۲۱ - ۱۱:۱۲:۵۱
خوشنویسی و فلزنگاره های قرآنی با سه سخنرانی
سخنرانان نشست : رضا خانی پور ، احسان الله شکراللهی ، حمید رضا قلیچ خانی / آذر 1394
يازدهمين نشست تخصصي گروه پژوهش‌های اسلام شناسي و ایران‌شناسی در سال 1394،  با عنوان « خوشنويسی  و فلز نگاره های قرآنی»  با سه موضوع «خوشنویسی و تلفیق آن با سایر هنرها»، «نسبت خوشنویسی معاصر و واقعه کربلا»، «پیشینه کتابت آیات بر روی اشیا» با سخنراني دكتر رضا خاني پور، احسان الله شكراللهي، دكتر حميد رضا قليچ خاني  در تاريخ 94/9/7 برگزار شد.
در ابتداي این مراسم دکتر رضا خانی پور سخنان خود را با موضوع «خوشنویسی و تلفیق آن با سایر هنرها» آغاز كرده و به بررسی اهمیت هنر خوشنویسی، جایگاه خوشنویسان آیات قرآنی، تلفیق  هنر خوشنویسی با شعر، نقاشی، معماری، گرافیک، كاشي كاري، كوزه گری و سفال و مانند آن پرداخت.
 سپس، احسان الله شکراللهی با موضوع «نسبت خوشنویسی معاصر و واقعه کربلا»  به آسیب¬شناسی شیوه و محتوای  آثار خوشنویسی معاصر در حوزه واقعه عاشورا پرداخت. وي تفوق کمیت آثار بر کیفیت آن، ضعف دانش پدیدآورندگان و کوتاهی ایشان در متن خوانی كه  سطحی شدن محتوا را در پي دارد، گرایش خوشنویسان به حفظ رسم الخط  سنتی و عدم انطباق آثار خوشنویسی با رسم الخط  جدید و تکراری بودن محتوای آثار حوزه مذکور را از جمله اين آسيب ها برشمرد. شكراللهی، در پايان سخنان خود غزل قصيده ای از سروده های خود را در مدح و ثنای حضرت اباعبدالله الحسین قرائت نمود. 
سومین سخنران اين نشست دکتر حميدرضا قلیچ خانی بود كه با  موضوع «پیشینه کتابت آیات بر روی اشیا» به تحلیل و معرفي خطوط  آثار فلزی کتیبه دار بخش منابع اسلامي موزه لوور پاریس و شيوه اجرای آن پرداخت. بيشتر اين آثار كه متعلق به دوره سلجوقی و تیموری است شامل ظروف، پایه شمعدان، قلمدان مي شود. ایشان، همچنین، بر نیاز جامعه امروز به نوآوری «آگاهانه» در هنر اشاره كرد.