مسعود غفاری : آرامش و آسایش یعنی برداشتن موانع از سر راه


تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱/۲۳ - ۱۹:۳۰:۰
آخرین تاریخ بروزرسانی: ۱۳۹۶/۲/۲۸ - ۲:۵۵:۱۷
مسعود غفاری : آرامش و آسایش یعنی برداشتن موانع از سر راه
اولين جلسه از سلسله نشست هاي " خانواده ايراني ، چالش ها و آسيب ها " با تدريس دكتر مسعود غفاري، روانشناس ، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد.
اولين جلسه از سلسله نشست هاي " خانواده ايراني ، چالش ها و آسيب ها " با تدريس دكتر مسعود غفاري، روانشناس ، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش روبط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران، روز يكشنبه 23 فروردين ماه نخستين جلسه از سلسله نشست هاي " خانواده ايراني ، چالش ها و آسيب ها " در انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار شد. در اين كارگاه دكترمسعود غفاري روانشناس و استاد دانشگاه در مورد مسئله خانواده و جامعه مطالبي را مطرح كرد. وي در بخشي از درس گفتار خود گفت: ما تلاش مي كنيم سلامت روان، دانش و هنر زندگي كردن را بياموزيم. هنر زندگي يعني تبديل واقعيت به ايده آل.
او در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به رابطه پيشرفت علم وگسترش جوامع انساني گفت: در يونان و رم باستان طول عمر انسان ها بين30 تا 35 سال بوده و به همين دليل با مسائلي از قبيل آلزايمر يا افزايش جمعيت مواجه نبوديم اما امروزه به دليل گسترش دانش و علم پزشكي طول عمر انسان ها حتي تا 120 سال هم رسيده است. وي در ادامه سخنانش تصريح كرد: بنابراين اگر ما خودمان را با انسان هاي نخستين مقايسه كنيم تغييري در تعداد و شكل سلول هاي مغزي ما ايجاد نشده است و اين به اين معني است كه در بخش سخت افزاري تفاوتي نداريم بلكه تفاوت در بخش نرم افزاري است.
غفاري سپس به تفاوت ميان انسان و ساير جانداران اشاره كرد و افزود: رفتار در انسان بر پايه يادگيري است. در اين رابطه گورزومِسكي مي گويد: انسان كاري را انجام نمي دهد كه نياموخته باشد. اما در مقابل رفتار ساير جاندارن بر پايه غريزه است. اين استاد دانشگاه گفت: غريزه؛ الگوي آموخته رفتاري است كه در يك گونه جاندار در همه جاي دنيا و در هر دوره تاريخي يكسان ديده مي شود و قابل پيش بيني است، با توجه با اين موضوع مي توان گفت كه همه چيز در انديشه است و درواقع انديشه ماست كه سرنوشت و هويت ما را مي سازد.
اين پژوهشگر در ادامه با بيان اين موضوع كه انسان ها در ابتدا به دليل ترس از جانوارن وحشي و نگهداري كودك انساني دور هم جمع مي شدند افزود: زندگيِ تنها براي انسان ها سخت و بسيار دشوار است و ما اميد داريم بتوانيم با برگزاري چنين كارگاه هايي به جايي برسيم كه به استقلال انساني دست پيدا كنيم. غفاري در بخش ديگري از سخنان خود افزود: ما بايد بياموزيم كه فقط خودمان تكيه گاه خودمان باشيم بنابراين اگرآموختيم كه مستقل و بدون تكيه گاه باشيم، بسياري از گرفتاري ها و مشكلاتمان حل مي شود.
وي در پايان با اشاره به اهميت و ضرورت آرامش در خانواده گفت: همه ما در زندگي خواستار آرامش و آسايش هستيم. اين آرامش و آسايش يعني «برداشتن موانع از سر راه». همه ما بايد بكوشيم كه يك انقلاب شناختي در ذهنمان ايجاد شود. اگر اين انقلاب شناختي در زندگي ما روي دهد منجر به جامعه سالم خواهد شد ..
شايان ذكر است كه اين سلسله نشست ها روزهاي يكشنبه هر هفته از ساعت 11 الي 13 در سالن انديشگاه فرهنگي كتابخانه ملي برگزار خواهد شد.
شركت عموم علاقه مندان در اين نشست ها بلامانع است.